Karta som med röd fyrkant ramar in Floby, Kapell, Munkebäck, Kaprisgatan, Göteborg, Röane, Uddevalla, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser

Floby, Kapell, Munkebäck, Kaprisgatan, Göteborg, Röane, Uddevalla, Västra Götalands län

00:10 Försök till stöld genom inbrott, Falköping
Polis kallades till Ica Nära Flobyhallen där flera gärningspersoner försökt bryta sig in med hjälp av elverktyg. Polis kunde snabbt ta sig till platsen och säkrade där en gärningsman i 30-årsåldern. Samtidigt flydde personer platsen på mopeder. Polisen kunde senare efter tips från allmänheten hitta en moped i närheten av Floby kapell och strax efter kunde ytterligare en gärningsman i 30-årsåldern omhändertas. Båda personerna tog med enligt LOB och misstänks för ett flertal brott, narkotikabrott, brott mot knivlagen, tillgrepp av fortskaffningsmedel, försökt till stöld genom inbrott. 
Mopederna är tagna i beslag  

01:47 Grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, Göteborg

En man i 18-årsåldern som kört motorcykel och precis börjat tanka på en bensinstation i Munkebäck blev rånad på sitt fordon av en man. Gärningsmannen hotade målsägaren med att han skulle ta fram ett vapen och skada målsägaren om han inte överlämnade motorcykeln.  Gärningsmannen som bedömdes vara i 20-30 årsåldern var tillsammans med ett flertal personer på platsen. 

Flera polispatruller sökte i området efter gärningsmannen och motorcykeln utan att resultat. Bevis säkrades från brottsplatsen och en förundersökning startades.  

03:01 Misshandel, Göteborg
en kvinnlig taxichaufför misshandlades av två personer på Kaprisgatan i Göteborg. Kvinnan blödde i huvudet och från ansiktet när polispatruller anlände till platsen. Ambulans förde kvinnan till sjukhus. Tekniks bevisning säkrades från taxibilen, inga gärningspersoner gripna vid plasten.  

05:03 Mordbrand, Uddevalla
Polis kallades till Röane utanför Uddevalla med anledning av en brand i en bostad. I bostaden befann sig tre personer två män och en kvinna. En man i 40-årsåldern greps misstänkt för mordbrand. Branden misstänks vara anlagd. Inga uppgifter om att någon skadats i samband med branden. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra