Karta som med röd fyrkant ramar in Sjöbo, Borås, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skadegörelse Larm om att en buss blivit beskjuten i Sjöbo.

Sjöbo, Borås, Västra Götalands län

Bussen har två skadade rutor. Det har funnits resenärer ombord men de har nu bytt buss. Inga personskador. Polis kallas till platsen för att undersöka omständigheterna.

En förundersökning gällande försök till mord har inletts. Bussen spärras av för en teknisk undersökning.

Uppdatering 10.30
Den tekniska undersökning av bussen är avslutad. Två rutor är skadade, men skotten har inte gått igenom rutorna som är av dubbelglas. Enligt de initala undersökningarna har bussen troligtvis blivit beskjuten med ett luftvapen.

Det befann sig ca 10 resenärer ombord på bussen, och efter incidenten stannade bussen vid en hållplats och passagerare gick då av. Det finns inga uppgifter om att någon ska blivit skadad.

Ärendet kommer nu att utredas som en skadegörelse och brottsrubriceringen är ändrad.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med passagerarna och uppmanar dem att kontakta polisen i Borås eller ringa 114 14.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra