Skadegörelse En person är gripen för ett bland annat skadegörelse och försök till grovt rån.

Second Hand, Mölnlycke, Mölndal, Härryda, Västra Götalands län

Vi får under eftermiddagen in ett larm om en person som är inne i en second hand-butik i centrala Mölnlycke och slår sönder saker med en hammare. Något senare får vi in ytterligare ett larm om en utåtagerande person på biblioteket. Mannen ska där bland annat ha tagit en brandsläckare och sprutat runt. Han lämnar sedan biblioteket. På gatan vill han ha sprit av förbipasserande. Denne nekar och mannen sprutar då honom i ansikten med brandsläckaren. Han och fortsätter vidare mot en bensinmack. Där försöker han stjäla en lastbil och tömmer bland annat en brandsläckaren i förarhytten. Föraren får i samband med detta skum i ansiktet. Ett antal enheter larmas till platsen och mannen grips av polis misstänkt för skadegörelse i två fall, misshandel och grovt försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Det visar sig sedan att mannen även kan kopplas till ett tidigare fall av försök till grovt rån i Mölndal, som skedde igår vid 18.30-tiden. Han ska då initialt stulit en cykel. Cyklat vidare till en affär och där har ägaren till cykeln kommit ikapp och tar tillbaka cykeln. I samband med detta drar han kniv och hotar även personalen i affären, som kommit ut. Mannen försvinner från platsen. Han är därför även misstänkt för stöld, försök till grovt rån samt grovt olaga hot mot grupp. Inga uppgifter om personskador i några av fallen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra

Övrigt Explosion Björbo

Gagnef, Dalarnas län

Klockan 16:13 inkom larm om en större explosion i Björbo i Gagnef. En person är avliden men inte ide...