Karta som med röd fyrkant ramar in Kungälvsvägen, Kvarnabacken, Alingsås, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning Polisen larmas till Kungälvsvägen, Kvarnabacken med anledning av en beväpnad man. Gärningsmannen grips ca kl 15.30.

Kungälvsvägen, Kvarnabacken, Alingsås, Västra Götalands län

En allmänhet träffar på en man som inte ser ut att må bra och denna man bär på ett automatvapen. Mannen försvinner in i skogen och ett flertal skottsalvor hörs inifrån terrängen. Samtidigt börjar det brinna på olika ställen i skogen, mindre bränder. Polisen har stängt av länsväg 180 i båda riktningar strax nordväst om Alingsås. Polis är på plats med flera enheter som försöker lokalisera mannen. Ingen person har kommit till skada.

Området är avspärrat för allmänheten och polisen har inlett en förundersökning gällande grovt vapenbrott. 

Kl 14.20 Uppdatering:  
Mannen är fortfarande ej anträffad. Polisen har inlett en sk särskild händelse kl 13.25. 

Kl 14.45: Ingen ny information.

Kl 15.15: Ingen ny information. 

Kl 15.38: Polisen har efter det att man hört polispersonalen som kom först till platsen inlett förundersökning om försök till mord.

Polisen har säkrat en man, gärningsmannen. Han kunde gripas vid/i en fastighet i området. I samband med gripandet sköt polisen verkanseld och mannen träffades i ena benet.

Med anledning av att förundersökning inletts i flera fall så kommer polisen för närvarande inte att kunna diskutera detaljer kring gripande, tillvägagångssätt, vapen, eller motiv i nuläget. Polisen kan heller inte gå ut med några personuppgifter på gärningsmannen i nuläget. 

Räddningstjänsten är kvar i området för att släcka de återstående bränder som finns i insatsområdet. 

För närvarande ingen ytterligare information i ärendet. 

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra