Karta som med röd fyrkant ramar in Älvsborgsgatan, Ostindiegatan, Sahlgrenska Sjukhuset, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning På Älvsborgsgatan vid hållplats Ostindiegatan har en kvinna i 30-årsåldern blivit skjuten på en spårvagn.

Älvsborgsgatan, Ostindiegatan, Sahlgrenska Sjukhuset, Göteborg, Västra Götalands län

Kvinnan, som är vaken och talbar, har fått en skottskada i buken efter att ha träffats av ett skott. Ambulanspersonalens första bedömning var att läget var stabilt när de åkte mot Sahlgrenska sjukhuset. En man som befann sig på spårvagnen ska ha avlossat skottet och sen lämnat platsen troligen i riktning mot Ostindiegatan. Polisen har en stor insats på platsen och söker efter en misstänkt gärningsman. Spårvagnen har tagits i beslag för en teknisk undersökning och en förundersökning om försök till mord har inletts.

10.45 En man i 60-årsåldern har nu gripits på Chapmans Torg misstänkt för försök till mord samt grovt vapenbrott. Signalementsuppgifter samt övervakningsfilm har varit till stor hjälp för att gripa mannen. Polisen har även beslagtagit ett vapen som mannen bar på.

Kl 15.02: Uppdatering:
Den misstänkte är nu hörd. Han är delgiven misstanke om försök till mord samt grovt vapenbrott/ alt. brott, grovt vållande till kroppskada. Efter förhör så har han anhållits av åklagare på sannolika skäl misstänkt för ovan brott. Förundersökningen  har nu övertagits av åklagare. Informationsansvaret då det gäller ärendet har där gått över till lottad åklagare. 

Händelsen i media

Mest läst av andra