Karta som med röd fyrkant ramar in Magasinsgatan, Skövde, Mariestad, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning Larm om misstänkt skottlossning på Magasinsgatan.

Magasinsgatan, Skövde, Mariestad, Västra Götalands län

Vittnen hör något som låter som skottlossning och därefter träffar de på en man som har en skada i ena benet. Flera personer har också sprungit från platsen. Polis och ambulans åker till platsen.

Mannen, som är i 20-årsåldern, förs i ambulans till sjukhuset i Skövde. Enligt initiala uppgifter ska han ha en skada i ena benet. Det kan vara ett luftvapen han blivit beskjuten med men detta är fortfarande osäkert. Polisen håller förhör med vittnen samt har inlett dörrknackning. Polisen söker även med hund i området. Brottsplatsen har spärrats av för en teknisk undersökning.

18.00 Mannen har troligen blivit skjuten med ett skarpt vapen (ej luftvapen) och är kvar på sjukhuset för vård. Avspärrningarna på brottsplatsen är hävda och ingen har ännu gripits i ärendet. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Polisen är under kvällen på plats i centrala Mariestad i trygghetsskapande syfte.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra