Karta som med röd fyrkant ramar in Länsmansgården, Länsmanstorget, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning, misstänkt Larm som skottlossning, Länsmansgården.

Länsmansgården, Länsmanstorget, Göteborg, Västra Götalands län

Polis och ambulans skickas till Länsmansgården, efter att flera uppringare larmat polis om att skott avlossats utomhus på platsen. En person uppges vara skadad.

21.24 Polis och ambulans är nu framme på platsen.

21.28 Brottsplatsen, på Länsmanstorget, är nu avspärrad. Polis arbetar initialt på platsen med att hålla förhör med eventuella vittnen, samt att söka i området efter gärningsman/gärningsmän.

21.36 Den skadade mannen kommer att föras med ambulans till sjukhus. Polis kommer att skickas till sjukhus för att hålla förhör med honom.

21.51 Mannen var vaken och talbar när han fördes med ambulans till sjukhus. En förundersökning gällande försök till mord är inledd.

21.55 Polisens kriminaltekniker är budade till platsen för en kriminalteknisk undersökning. Brottsplatsen är i anslutning till en livsmedelsbutik på Länsmanstorget. Polispatrull finns på sjukhuset dit den skadade mannen är förd.

22.37 Den skadade mannen är i 25 - års åldern. Polis kommer i kväll att honom på sjukhuset. Platsen är fortsatt avspärrad i väntan på kriminalteknisk undersökning. Polis har hört vittnen, kontrollerat personer i området och undersöker om det finns kameror på platsen som kan ha filmat något av händelsen.

Det finns ingen gripen eller misstänkt.

Ingen ytterligare information finns att lämna.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra