Karta som med röd fyrkant ramar in Svartedalen, Väderilsgatan, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning, misstänkt Polisen larmas till Svartedalen, Väderilsgatan där det har hört smällar alt skottlossning. Polis och ambulans är på väg till platsen

Svartedalen, Väderilsgatan, Göteborg, Västra Götalands län

Uppdatering kl 20:00. En person, en man är anträffad skottskadad och han är avförd med ambulans till sjukhus. Skadeläget är oklart.
Polisen genomför utredningstekniska åtgärder på plats. Vittnesförhör och dörrknackning mm.
Platsen där mannen anträffades är avspärrad för teknisk undersökning.

Uppdatering kl 20:08. Förundersökning är inledd rörande mordförsök.

Uppdatering kl 20:55. Den skottskadade mannen avled på sjukhus. Han är inte identifierad och polisen fortsätter med utredningstekniska åtgärder på plats. Ingen är ännu gripen för gärningen och det finns inga misstänkta personer. Poliser söker brett i området och har flera enheter på plats.

Förundersökningen är ändrad till mord.

Uppdatering kl 21:35. Det finns inget nytt i ärendet.

Uppdatering kl 23:00 Arbetet med att identifiera den avlidne mannen pågår. När mannen identitet är fastställd kommer vi att eftersöka anhöriga.  På brottsplatsen pågår teknisk undersökning och polis kommer även att vara kvar under hela natten i området och så även under morgondagen. Informationsinhämtning fortgår i ärendet och det finns ingen gripen. 

Det går ännu inte att klargöra om ärendet ingår i någon form av sk gängkonflikt. Det är en av flera infallsvinklar och polisen återkommer under morgondagen med fler uppgifter i ärendet.  

Uppdatering kl 00:29.

Mannen är nu sannorlikt identifierad, han är i 25 årsåldern och anhöriga är underrättade.

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra