Karta som med röd fyrkant ramar in Hogstorp, Uddevalla, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott Inbrottsstöld i en bostad i Hogstorp.

Hogstorp, Uddevalla, Västra Götalands län

Polisen får information att det skall vara ett pågående inbrott i en bostad i Hogstorp varför man åker dit med flera patruller. Anmälaren har sett hur två tjuvar via ett kamera larm rör sig i området varför han själv också beger sig till huset. När anmälarne kommer fram ser han hur en bil som troligen tillhör tjuvarna står parkerad utanför bostaden varför han placerar sin egna bil över vägen så att man inte kan ta sig med bil från området. Polis kommer till paltsen och då har de båda tjuvarna lämnat till fots ut i terrängen. Hundpatrull får upp ett bra spår och under vägen hittar man en gömma där tjuvarna lastat av en del av sina verktyg m.m. Hunden spårar vidare och vid 17-tiden kan man gripa en man i 40 års åldern som ligger och trycker i terrängen.

Man kan konstatera ett fullbordat inbrott i huset och den misstänkt gripna tjuven får följa med för vidare utredning. Händelsen rubriceras som grov stöld i bostad.

Polisen Västra Götaland

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra