Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Trollhättan, Risåsgatan, Idrottsplatsen, Edsborgsvägen, Östra Hamngatan, Brunnsparken, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Vi har under eftermiddagen fått in tre larm om cykelstölder i Göteborg och Trollhättan.

Göteborg, Trollhättan, Risåsgatan, Idrottsplatsen, Edsborgsvägen, Östra Hamngatan, Brunnsparken, Västra Götalands län

Det första larmet kommer in klockan 16:40. En gärningsperson uppges använda en kapmaskin för att skära upp lås på cyklar på Risåsgatan i Göteborg. Han ska enligt uppgift fått med sig två cyklar från platsen.

Det andra larmet kommer in klockan 16:44. En anmälare uppger att en gärningsperson sågar upp låset till en mountainbike med en vinkelslip på idrottsplatsen vid Edsborgsvägen i Trollhättan.

Det tredje larmet kommer in 17:01. En inringare uppger att en person sågar upp låset till en elcykel på Östra Hamngatan i Göteborg. Enligt uppgift har det sprutat gnistor och låtit mycket om sågen. Två andra gärningspersoner ska enligt uppgift hållit uppsikt samtidigt. Samtliga med stora munskydd. De ska sedan ha försvunnit i riktning mot Brunnsparken.

Ingen gärningsperson gripen i nuläget.

Uppdatering kl. 18:14 I samband med en så kallad "hot-spot"-patrullering tidigare under kvällen påträffar en patrull en man i 30-åldern på en elcykel vid Rymdtorget, som kan misstänkas för en av de tidigare cykelstölderna på Östra Hamngatan i Göteborg. Han kontrolleras och patrullen anträffar en mindre mängd narkotika på mannen. Han tas med för provtagning och i samband med en husrannsakan hittar polisen ytterligare tre cyklar. Två anmälningar gällande stöld alternativt häleri är upprättade för cyklarna, samt en anmälan gällande narkotikabrott eget bruk. Det totala godsvärdet uppgår till minst 65 000 kronor.

Läs mer om hur du kan skydda dig mot cykelstölder på polisen.se

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra