Karta som med röd fyrkant ramar in Trollhättevägen, Torggatan, Kungälv, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikbrott Misstänkt påverkad personbilsförare

Trollhättevägen, Torggatan, Kungälv, Västra Götalands län

Polis kallas till en adress på Trollhättevägen där en man kommit i bil till ett företag och uppträtt påverkad av något. När polis kom till platsen fanns ingen i bilen. Däremot fanns en person som tidigare åkt som passagerare i bilen på platsen. Denne visade sig vara efterlyst för han skulle delges en handling så han sattes in i polisbilen för att åka med till polisstationen.

Under tiden har föraren till bilen kommit till platsen och satt sig i bilen och backade på polisbilen och körde sedan snabbt från platsen.

Någon halvtimma senare får en polispatrull syn på den eftersökta bilen i centrala Kungälv. När bilen ska stoppas och kontrolleras på Torggatan stannar den men den backar på polisbilen och kör sedan från platsen utan att polisbilen kan köra efter. 

I Rollsbo vid 19-tiden anträffas den misstänkte mannen och den bil som varit inblandad i de olika olyckorna. Mannen som är i 30-årsåldern grips på plats och är misstänkt för  försök till grov misshandel riktat mot de poliser som satt i bilen som blev påbackad på Torggatan. Han misstänks dessutom för rattfylleri, smitning från de båda trafikolyckorna, grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik. Bilen tas dessutom i beslag.

Polisen Västra Götaland

Mest läst av andra