Karta som med röd fyrkant ramar in Högsbo, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Uppdatering En man begärs idag häktad vid Göteborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord i Högsbo den 8 mars 2018.

Högsbo, Göteborg, Västra Götalands län

I lördags anhölls en man misstänkt för mordet i Högsbo den 8 mars i år. Mannen är svensk och är i 30-årsåldern. Han är tidigare dömd för våldsbrott och har anknytning till området. Mannen är även misstänkt för narkotikabrott. Misstankarna grundas på teknisk bevisning från brottsplatsen. Det finns inget i utredningen som tyder på att den misstänkte mannen kände målsäganden. Den misstänkte mannen förnekar brott. 

Den anhållne mannen är inte delgiven någon misstanke avseende mordförsöket i samma område i december förra året. Den gärningen fortsätter dock att utredas parallellt av samma grupp poliser. 

Förundersökningsledare är kammaråklagare Håkan Johansson. I nuläget kan inga övriga upplysningar lämnas, med hänsyn till förundersökningssekretessen. 

Häktningsförhandlingen kommer att hållas i Göteborgs tingsrätt under tisdagen.

Mest läst av andra