Karta som med röd fyrkant ramar in Sannegårdshamnen, Eketrägatan, Säterigatan, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Vapenlagen Larm om beväpnad man på buss.

Sannegårdshamnen, Eketrägatan, Säterigatan, Göteborg, Västra Götalands län

Polisen får in uppgifter om att en man beväpnad med någon typ av pistol ska ha gått ombord på en buss vid hållplats Sannegårdshamnen. Bussen går mot Eketrägatan.

Polisen larmas till platsen och man följer busslinjen, tar kontakt med föraren för att kunna stoppa bussen vid hållplats Säterigatan. Polisen genomför en insats mot bussen och den man som pekats ut. Han befinner sig i ett sällskap av ytterligare några ungdomar.

Polisen säkrar mannen och finner ett vapen. Övriga i sällskapet kontrolleras även de. Inga ytterligare vapen anträffas. Samtliga är ca 18-20 år. Vapnet troligen en sk soft airgun, snarlik ett riktigt vapen.

Vapnet är inte licenspliktigt, en leksak. Polisen misstänker dock att den man/kille som haft vapnet är påverkad av narkotika. Han medtogs för provtagning. Misstänkt för brott mot narkotikastrafflagen genom eget bruk.  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra