Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Vapenlagen Polisinsats vid Grevegården. Larm om beväpnad person vid Vättnedalsskolan.

Grevegården, Smaragdgatan, Göteborg, Västra Götalands län

Polisen larmas till Vättnedalsskolan, Smargadgatan där vittnen sett en kille springa runt med något som liknar en pistol/ett skjutvapen. På platsen uppges det finnas ca 10 st yngre personer.

Polisen förbereder en insats på platsen.

När man inleder insatsen har polisen fått bra ingångsinformation om den som burit vapnet. Det framkommer även information om att det kan röra sig om flera vapen. När polisen sedan inleder sin insats så syns en av de som varit på platsen gömma vapnet.  

Vapenbäraren kan dock pekas ut och även platsen där vapnet ska ligga. De ungdomar som finns på platsen kontrolleras och polisen finner även vapnet som visar sig vara en sk soft airgun/ i modell som ett riktigt vapen.

Den kille som burit/gömt vapnet är född -04. Det finns ingen uppgift om att vapenbäraren ska ha hotat någon person på platsen. Polisen kommer att genomsöka närområdet med hund i händelse av att det finns något ytterligare vapenliknade föremål.

En anmälan om vapenbrott kommer att upprättas. Den misstänkte körs hem till föräldrarna. Ärendet kommer att delges sociala myndigheter.

Soft air gun har en 18 års gräns.  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra