Karta som med röd fyrkant ramar in Gamla Kronvägen, Säveån, Partille, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Vapenlagen Polispatruller larmas till Gamla Kronvägen/Säveån där det enligt uppgift ska gå en man med eventuellt misstänkt farligt föremål i en väska.

Gamla Kronvägen, Säveån, Partille, Västra Götalands län

Flera patruller har sökt i området och aktuell person anträffades i anslutning till platsen och själva omhändertagande gick lugnt till. Kontroll av väskan pågår.
Uppdatering kl 17:50. I väskan anträffades ett föremål som eventuellt skulle kunna vara ett vapen i form av ett sk hemmabygge av något slag plus diverse verktyg mm. Oklart om det överhuvudtaget skulle kunna användas som ett riktigt vapen.

Mannen som är i 30 års åldern grips och anmälan skrivs rörande eventuellt grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Väskan och dess innehåll tas i beslag och tillförs utredningen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra