Karta som med röd fyrkant ramar in Kungsgatan, Göteborg, Vårgårda, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Vapenlagen Insats mot bostad i Vårgårda, misstanke om vapenbrott.

Kungsgatan, Göteborg, Vårgårda, Västra Götalands län

Polisen får in uppgifter om en man som från sin på Kungsgatan bostad utträtt märkligt och hotfullt. Han ska ha visat upp något som kan vara ett vapen och varit hotfull mot grannar mm. Ytterligare uppgifter som polisen får del av pekar på att mannen kan inneha någon typ av vapen.

Flera polispatruller larmas till platsen. Polisinsatschefen på plats önskar biträde av insatsstyrkan som skickas från Göteborg. Fram till dess att insatsstyrkan är på plats gäller "fryst läge". Brottsmisstanken är vapenbrott.

Kl:18.44 Insatsstyrkan på plats. De går in i lägenheten. De kan säkra/gripa den misstänkta mannen i lägenheten. Husrannsakan genomförs nu i bostaden för att söka efter vapen.

Husrannsakan genomförd. Inget beslag av vapen.  

Kl 20.45 Uppdatering: Efter genomgång av rättsliga läget visar det sig att den man som varit föremål för frihetsberövande inte kunde gripas/det fanns inte grund för gripande.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra