Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Lämshaga, Naturhistoriska Riksmuseet, Värmdö, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Djur En påkörd utter har hittats vid vägen i Lämshaga. Den döda uttern körs enligt rutin av polisen till Naturhistoriska riksmuseet.

Lämshaga, Naturhistoriska Riksmuseet, Värmdö, Stockholms län

Om du råkat ut för en viltolycka med älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv, lo, utter, örn eller mufflonfår ska du ringa 112 och göra en polisanmälan. Du ska även placera ut en varningstriangel samt märka ut platsen där olyckan har skett. Markeringen ska vara på den sida av vägen där djuret försvann.

Ett antal däggdjur och fåglar med särskilt högt naturvärde ingår i statens vilt. Om de påträffas döda i naturen, ska det rapporteras till Polisen för transport till Naturhistoriska riksmuseet.

På Naturhistoriska riksmuseet genomgår varje djur en grundlig undersökning innan de sparas som organ- och vävnadsprover i museets miljöprovbank. Djuren kan också sparas som skinn, skelett eller DNA-prov i de vetenskapliga samlingarna.

Uppdatering kl 10:50
En anmälan om smitning från trafikolycka kommer att skrivas då någon kört på uttern för att sedan lämna platsen utan att ringa 112. 

Mest läst av andra