Karta som med röd fyrkant ramar in Storuman, Skellefteå, Morö Backe, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Storuman, Skellefteå, Morö Backe, Umeå, Västerbottens län

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:14 Misshandel, Storuman:
Polispatrull på en camping uppmärksammas om ett bråk mellan två personer. Patrullen tar upp en anmälan gällande misshandel.

02:09 Brand, Skellefteå:
Polispatrull beordras till Morö backe med anledning av en brand i en bil. Det finns inga uppgifter om att någon skadats i samband med branden. En anmälan gällande skadegörelse genom brand upprättas.

05:27 Brand, Skellefteå:
Polispatrull beordras till Morö backe med anledning av en brand i en moped. Det finns inga uppgifter om att någon skadats i samband med branden. En anmälan gällande skadegörelse genom brand upprättas.

Polisen har även under natten utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Sammanfattning Wheels, Umeå:
Polisen har funnits på plats i anslutning till kvällens cruising i centrala stan för att bidra till trygghet och ordning.   

Kvällen har förflutit utan några större ordningsstörningar eller allvarligare brott. Deltagarna i cruisingen har på ett bra sätt följ de anvisningar som gällde i trafiken och hörsammat tillsägelser från polispatrullerna som arbetat under evenemanget.

Ett antal böter har utfärdats för diverse trafikförseelser, en hel del alkohol har förverkats från personer som druckit trots alkoholförtäringsförbudet i centrum. Fem personer omhändertogs enligt LOB under kvällen och tidiga natten, ytterligare ett fåtal har avvisats från centrum då de stört den allmänna ordningen.

Polisen vill tacka polisens volontärer, samverkanspartners, krögare, ordningsvakter och medborgarna för en trevlig kväll.

Sammanfattning, Stadsfesten Skellefteå:
Polisen har funnits på plats för att bidra till trygghet och ordning. 

Under kvällen och natten har polisen avvisat fyra personer från området. Tre personer har avlägsnats och fyra personer har omhändertagits för fylleri.

I övrigt har polisen bland annat hanterat ett brott mot knivlagen och tre ringa narkotikabrott. Tre anmälningar gällande misshandel har upprättats.

Mest läst av andra