Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Västerås, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Flera personer skadade i centrala Västerås.

Västerås, Västmanlands län

Polis beordras till centrala Västerås med anledning av att flera personer påträffats skadade utomhus. Personerna ska ha skadats med någon form av vasst föremål.

Personerna tas om hand av ambulanspersonal. 

Polisen har spärrat av ett området i centrala Västerås och arbetar med spårsäkring, vittnesförhör och skapar sig en bild av det är som hänt. 

Polisen söker dig som kan ha gjort iakttagelser i samband med händelsen. En uppgift som du bedömer som ointressant kan för utredningen vara värdefull och polisen är högst angelägna om att få in all typ av information om händelsen, både före, under och efter det inträffade. Tips lämnas till 114 14.

Uppdatering kl 15:50

Sammanlagt tre personer, tre kvinnor i åldrarna 65- till 80-årsåldern, har påträffats skadade. 

I närområdet till brottsplatserna har polisen gripit en man. I samband med gripandet uppstår en situation och en polis skjuter verkanseld. Mannen skadas och har förts till sjukhus med oklart skadeläge.

Som en rutinåtgärd kommer en anmälan att skrivas och överlämnas till avdelningen för särskilda utredningar, SU.

Uppdatering kl 20:08

Den gripne mannen är anhållen och misstänkt för försök till mord. Förundersökningen leds av åklagare. 

Visa alternativ text

Alternativ titel:
Flera personer skadade i centrala Västerås - Polisen söker vittnen

Alternativ text:

Polis har beordrats till centrala Västerås där flera personer har påträffats skadade utomhus med någon form av vasst föremål. Ambulanspersonal har tagit hand om de skadade personerna. Ett område har spärrats av och polisen arbetar med spårsäkring samt vittnesförhör för att skapa en bild av händelsen. Polisen uppmanar allmänheten att lämna eventuella iakttagelser till 114 14. Vid kl 15:50 uppgavs att tre kvinnor i åldrarna 65- till 80-årsåldern hade påträffats skadade. En man har gripits i närområdet och i samband med gripandet sköts mannen av en polis och fördes till sjukhus. Ytterligare en uppdatering kl 20:08 meddelar att den gripne mannen är anhållen och misstänkt för försök till mord, och förundersökningen leds av åklagare.

Händelsen i media

Mest läst av andra