Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Malung, Malung-Sälen, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Åldringsbrott

Försök till bedrägeri med utstuderat modus.

Malung, Malung-Sälen, Dalarnas län

En kvinna i 9+-årsåldern i Malung-Sälens kommun blev under tisdagen uppringd av en man som sa att han skulle komma hem till henne på onsdagen och byta ut en enhet till henns larm kopplat till hemtjänsten.

På onsdagsmorgonen ringde mannen åter och sa att han inte skulle besöka henne men att hon skulle bekräfta en beställning av enheten med sin bankdosa. Han hävdade nu att han ringde från banken och uppgav att hennes konto skulle komma att spärras över julen om hon inte bekräftade beställningen med bankdosan.

Då målsägaren bad att mannen skulle komma hem till henne på besök sa han att han inte kunde vilket gjorde att hon avslutade samtalet.

En polispatrull har varit på plats för anmälningsupptagning och förhör. Brottsrubriceringen är försök till bedrägeri.

Polisen uppmlyser åter igen om att inga myndigheter eller banker ringer upp för att be någon aktivera bankdosa eller uppge bank-ID.

Om du är osäker på vem som ringer och ber om uppgifter: AVSLUTA SAMTALET OMEDELBART !!!!!!!!

Det är uppenbart att detta var ett fösök att komma åt målsägarens bankkonto.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.