Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Hamrånge, Norrsundet, Gävle, Gävleborgs län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Våldtäkt, försök

En ung flicka utsattes för ett försök till grov våldtäkt i Hamrånge, Norrsundet norr om Gävle.

Hamrånge, Norrsundet, Gävle, Gävleborgs län

Polisen fick in larm från anhöriga om att de saknade sin dotter på söndagskvällen. Dottern var ute på samhället och åkte longboard och hade inte kommit hem.

Anhöriga hittade dottern innan polis kom till platsen och dottern var då mycket chockad efter händelsen.

Målsägaren fördes med ambulans till sjukhus för kontroll av ev. skador. 

Den misstänkta brottsplatsen är avspärrad och polisens tekniker har arbetat på brottsplatsen under natten och morgontimmarna.

Förundersökningen leds av åklagare vid åklagarkammaren i Gävle och polisen har en spaningsledare i ärendet med en utredningsgrupp.

Polisen kommer att knacka dörr i området och hålla förhör samt att bedriva inre spaning.

Tips och iakttagelser som skett i Norrsundet under kvällen den 25 augusti kan lämnas till polisen på telefon 114 14 eller mails.

Uppdatering kl. 13:30

Efter samråd med Åklagarkammaren i Gävle beslutades att förundersökningen skulle ligga kvar på polisen eftersom det inte fanns någon misstänkt i ärendet. Ärendet är ett så kallat spaningsärende hos polisen.

Förundersökningsledaren hos polisen har inget att förmedla ytterligare i ärendet.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.