Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Västra Gärdet, Falkenberg, Hallands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Bedrägeri

En äldre kvinna har under gårdagen blivit utsatt för bedrägeri (Åldringsbrott) i Falkenberg. Brottet kom till polisens kännedom idag.

Västra Gärdet, Falkenberg, Hallands län

En kvinna född -30 boende på Västra Gärdet i Falkenberg har under gårdagen (tisdag) blivit uppringd av en okänd person som uppgivit att han ringer från kvinnas bank. Han uppger vidare att man på banken sett att det inträffat något konstigt på hennes konto, det ska ska saknas pengar och hon behöver uppsöka banken med sitt bankomatkort. 

Kvinnan har dock ingen möjlighet att uppsöka banken och mannen säger då att han ringer upp kvinnans son efter det att hon lämnat tfn-nummer till denna. "Bankmannen" uppger att sonen inte har tid att hjälpa till och där för skicka banken en person som hämtar kortet, kvinnan lämnar då även koden till sitt kort.  En yngre man men munskydd ringer något senare på och får kortet. 

Under morgonen kommer ytterligare ett samtal från banken, denna gång till kvinnans son. Tre uttag har gjorts på kvinnans konto på 5000:-. Försök har även genomförts att handla på nätet, detta har dock inte lyckats. 

Polis åker hem till kvinnan, på plats finns även sonen. Anmälan upprättas med rubricering bedrägeri.