Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Långaryd, Björnaryd, Skeppshult, Avlösa, Hylte, Hallands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Kontroll person/fordon

Rv 26. mystisk person i en bil

Långaryd, Björnaryd, Skeppshult, Avlösa, Hylte, Hallands län

Flera bilister ringer till polisen och vill anmäla att de sett en man i och vid en bil på Riksväg 26 i höjd med Hylte-Långaryd-Björnaryd-Skeppshult.
Mannen stannar sin bil och går ut med en mask framför ansikten och ett basebollträ i handen och hotar andra bilister som kör i närområdet.

Han hoppar in i bilen och kör en bit, stannar och hoppar ut ur bilen igen och gör om samma beteende.  Polisen ansluter till platsen och får stopp på bilen på riksväg 26 i södergående riktning. Föraren rusar då ut ur bilen och hotar polismännen med kniv och basebollträ. I samband med bilstoppet gick gärningsmannen till angrepp med kniv och basebollträ mot polismännen och hotade dem och då har var en av polismännen tvungen att avlösa ett varningsskott för att avbryta angreppet.
Därefter springer han ut mot skogen och klättar över viltstängslet med kniv och basebollträ i handen.
Den misstänkta mannen är välkänd av polisen sedan tidigare för olika våldsbrott.   

Klockan 07:35 greps mannen i skogen av en hundpatrull. Den misstänkte mannen hade batong och kniv på sig i samband med gripandet och var kraftigt påverkad av något okänt.  
Den gripna mannen är i 20 års åldern.

Brottrubriceringen är inledningsvis grov vådslöshet i trafik, olaga hot, hot och våld mot tjänsteman, brott mot knivlagen. Brottsrubriceringen kommer säkerligen att justeras.

 

Polisen Halland