Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Brahehus, Gränna, Götaland, Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering

Polisen söker en person som är efterlyst från Kriminalvården.

Brahehus, Gränna, Götaland, Jönköping, Jönköpings län

10.50 polisen fick samtal från en av Kriminalvårdens transporter att de tappat en intagen person vid ett raststopp i närheten av Brahehus Gränna. Personen, en man i 18-årsåldern, lyckades springa ifrån de som bevakade honom. Transporten var på väg till ett s.k. SIS-hem.

Polisen skickade polispatruller till området för att om möjligt spåra upp och återföra tonåringen till Kriminalvården. Eftersöket hade ringa framgång i början och var på väg att avslutas vid 16-tiden när plötsligt en polispatrull var nära att gripa den eftersökte.

Eftersöksinsatsen utökades igen och flera hundpatruller söker nu efter tonåringen. Polisen har sedan 18-tiden även fått stöd av Polisflyget i Västra Götaland, med en helikopter.

Den eftersökte är ca 180 cm lång och "spänstig". Han har mörkt hår med blonderad tuppkam och bockskägg. Mannen var klädd i en sportjacka med rödvita fält, blåvita spräckliga jeans och rödvita skor.

Polisen är angelägen om att mannen kan återföras till samhällsvård. Den som ser mannen ombeds vänligen kontakta polisen omgående på telefon 112. Mannen kan vara stressad av situationen och det kan vara lämpligt att vara försiktig i kontakten med honom.

 

 

Polisen Jönköpings län