Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Huskvarna, Lindfors, Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering

En person gripen efter våldsbrott i Huskvarna.

Huskvarna, Lindfors, Jönköping, Jönköpings län

18.16 samtal till polisen via SOS om att en person skulle ha blivit misshandlad utomhus i Huskvarna. Inringaren var mycket chockad och kunde inte ange exakta platsen för händelsen.

18.30 polis och räddningstjänst har kontakt med inringaren. Sjukvårdande insatser påbörjas mot en drabbad person som låg ner på marken. Den drabbade fördes till sjukhus med ambulans.

18.56 polisen har anträffat en misstänkt person som grips. Den platsen där den drabbade anträffades spärras av för en kriminalteknisk undersökning.

Den drabbade personen har allvarliga skador.

19.15 polisen håller förhör med vittnen.

22.30 den personen som drabbades är en man i övre tonåren och han avled på sjukhuset av de skador han fick i samband med brottet. Anhöriga är underrättade.

Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp.

Den gripne är en man i 20-årsåldern och han är fortfarande gripen. Polisen kommer att hålla förhör och föredra ärendet för jouråklagare som kommer att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen. Förundersökningen kommer alltså att ledas av åklagare och frågor om förundersökningen får ställas till åklagarmyndigheten.

Med anledning av denna händelse kommer Fredrik Lindfors, chef för lokalpolisområde Södra Vätterbygden, att finnas tillgänglig för intervjuer från klockan 09 under fredagen. Vi återkommer med en uppdatering om hur du som journalist kommer i kontakt med honom.