Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Solåsvägen, Lomsjö, Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikbrott

Polisinsats på riksväg 26/40.

Solåsvägen, Lomsjö, Jönköping, Jönköpings län

12:52 Polis fick kännedom om att minst två personer varit inne i en butik på Solåsvägen i Jönköping och därefter kört iväg i en bil påverkade.

12:57 Bilisten har inte velat stanna på polismannens tecken och ett förföljande inleddes. Bilfärden ska ha varit riskfylld med hastigheter upp mot 150 km/h och eventuellt har den misstänkta bilen också sammanstött mot några andra bilar under flykten. 

13:05 På riksväg 26/40 utanför Lomsjö har den misstänkta bilen stannat och polis fick snabbt kontroll på två passagerare i bilen. Passagerarna är kvinnor i 35- respektive 40-årsåldern. Föraren valde dock att springa till fots men fångades också in. Föraren är en man i 30-årsåldern. 

13:27 En bärgare har kallats till platsen.

13:43 Ingen person har skadats i samband med förföljandet och ingen har förts till sjukhus.

13:56 Alla tre personer i bilen har gripits. Polis kommer återkomma gällande rättsläget. 

14:06 Gripandet har hävts för kvinnan i 35-årsåldern. Hon har dock fått följa med polisen enligt lagen om berusade personer alternativt ringa narkotikabrott. 

UPPDATERING 15.26:

Rättsläget är följande. Föraren som är en man i 30-årsåldern, är gripen och misstänkt för grov misshandel, grov vårdslöshet i trafik samt rattfylleri under påverkan av narkotika. 

Passagerare nr. 2, en kvinna i 40-årsåldern, är gripen för brott kopplat till ett annat tidigare ärende. 

Fler brottsmisstankar kan tillkomma.