Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Norrliden, Två Bröders Väg, Kalmar, Kalmar län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning

Lägenhet beskjuten, Norrliden.

Norrliden, Två Bröders Väg, Kalmar, Kalmar län

Larm inkommer om misstänkt skottlossning på Två Bröders Väg på Norrliden. Polis skickas till platsen och kan konstatera att någon skjutit mot en lägenhet tillhörande ett flerfamiljshus på adressen. Några skadade personer anträffas dock inte.

Platsen spärras av i väntan på vidare utredning och förhör med vittnen och andra uppgiftslämnare påbörjas. Samtidigt påbörjas efterspaningar i närområdet och bland annat kontrolleras både personer och fordon i närheten av brottsplatsen. Några frihetsberövanden har inledningsvis inte gjorts. Specialsökhund och kriminaltekniker kommer senare under natten att göra undersökningar på platsen. Det är inledningsvis okänt om någon befunnit sig i den aktuella lägenheten då den besköts.

Uppdatering: Den kriminaltekniska undersökningen är klar och man har sökt med en vapenhund i området. Man har på plats kunnat säkra en del teknisk bevisning.  Den yttre avspärrningen hävdes vid halv fyra-tiden.

En anmälan om försök till mord är upprättad.

Polisen behöver få in fler vittnesuppgifter om händelsen. Om du har sett eller hört något, kontakta polisen på 114 14 eller lämna tips via polisens hemsida polisen.se.

Tänk på att du kan lämna tips anonymt.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.