Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Hamneda, Ljungby, Kronobergs län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person

Polisen fortsätter sökandet efter den försvunna mannen i orten Hå.

Hamneda, Ljungby, Kronobergs län

En man i 75-årsåldern är försvunnen sedan lördagseftermiddagen efter att ha gått på hundpromenad i skogen i orten Hå, cirka 4,5 kilometer söder om Hamneda. Mannen är cirka 170 cm lång, har kort ljust hår och bar vid försvinnandet en grön jacka, keps, jeans och stövlar. Han har en demenssjukdom och talar enbart holländska.

Polisen har under kvällen och natten sökt efter mannen med bland annat helikopter och fortsätter sökandet i samma omfattning under dagen.

Har du sett mannen eller har information om försvinnandet? Kontakta polisen på 114 14 eller om det är akut kan du ringa larmnumret 112.

Updatering 12:11

Mannen är återfunnen vid liv medtagen och nedkyld och förs till sjukhus för kontroll. Polisens stora sökinsats som innefattat ett flertal patruller, helikopter, hundpatruller, drönare och ridande poliser avslutas. Polisen tackar allmänheten, hemvärnet, externa aktörer och det lokala föreningslivet för mycket gott samarbete i sökinsatsen.     

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.