Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Hamneda, Ljungby, Kronobergs län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person

Sökande efter försvunnen man i Hamneda, Ljungby.

Hamneda, Ljungby, Kronobergs län

En man i 75-årsåldern anmäls försvunnen från sitt hem i Hamneda av en närstående. Mannen beskrivs vara cirka 168 centimeter lång, tunnhårig, ljust/ grått hår och har normal kroppsbyggnad. Vid försvinnandet var mannen iklädd endast en rödrutig skjorta och strumpor. Mannen pratar holländska och kan inte svara på svenska.

 Polisen har sedan 23.15 igår kväll en större polisinsats i området med stöd av lagen om skydd mot olyckor, LSO. Informationsinhämtning och eftersökning i området med bland annat hundar och en helikopter. Även rytteriet är på väg till området för att fortsätta sökandet efter mannen. Polisen har även begärt biträde av försvarsmakten för att hjälpa till med eftersökningen.

Tips och observationer mottas tacksamt via telefonnummer 114 14. Ser du mannen eller har du nyss sett honom bör du kontakta polisen via larmnumret 112.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.