Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Sälkastugorna, Sverige, Fjällen, Boden, Sundsvall, Kiruna, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Fjällräddning

Sälkastugorna, 3 km norr, signal från nödsändare

Sälkastugorna, Sverige, Fjällen, Boden, Sundsvall, Kiruna, Norrbottens län

Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) har fått larm från en nödsändare. Innehavaren av nödsändaren ska vara från Australien. En av de angivna kontaktpersonerna kan bekräfta att den 55-årige mannen är i Sverige för att vandra i fjällen.

Kl 12:38 ringer det från Sälkastugans nödtelefon och vi får uppgift om att en vandrare kommit och meddelat att den kvinna skadat sig i armen.

Kl 12:44 beslutar polisens vakthavande befäl om räddningstjänst/fjällräddning med stöd av lag om skydd mot olyckor (LSO). Fjällräddare i Absiko larmas med uppdrag att undsätta kvinnan.

Polisens helikopter i Boden är beordrad till Sundsvall för eftersök av en försvunnen man. Fjällräddarna tar kontakt med civil helikopter för att anlita transportresurs. Texten uppdateras.

Polisen Norrbotten

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.