Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Kronofogdemyndigheten, Fokus, Luleå, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Uppdatering

Uppdatering, insats Luleå

Kronofogdemyndigheten, Fokus, Luleå, Norrbottens län

Gårdagens områdesgemensamma insats på en adress i Luleå innebar bland annat en husrannsakan i en lokal som skulle användas som festlokal. Ett 50-tal personer kontrollerades och visiterades enligt Polislagen (PL) 19§.

De brottsmisstankar som fanns var grovt vapenbrott genom att det fanns misstanke om att det förvarades vapen i fastigheten eller i dess närhet. Narkotikabrott genom att det i lokalen misstänktes finnas narkotika för att erbjudas och brukas under festen. Brott mot alkohollagen genom bland annat olovlig försäljning.

Det anträffades narkotika på olika ställen i anslutning till lokalen och i fastigheten togs alkohol i beslag, dock anträffades inga vapen varför den misstanken kommer att avskrivas.

Flera personer hade knivar på sig. Enligt knivlagen är det inte tillåtet att bära kniv på allmän plats. Knivarna fick lämnas kvar i fastigheten för att hämtas upp senare, då avvisningsplats var allmän plats.

Vid visitationerna som utfördes togs narkotika i beslag och dessa personer rapporterades för innehav. En minderårig person medtogs för kroppsbesiktning och hans föräldrar kontaktades.

Utöver detta togs it-utrustning i beslag som kommer att analyseras. Resultatet av detta kan ta ett par dagar.

Även Kronofogdemyndigheten var med och deras fokus var skuldsatta personer. Det genomfördes ett antal utmätningar och eventuellt kan någon mer komma i fråga i efterhand.

Nu vidtar utrednings- och analysarbetet vilket kräver ett par dagars arbete och därför kommer inte ytterligare information att lämnas förrän senare i veckan.

 

Polisen Norrbotten