Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Bodenvägen, Pontusbadet, Luleå, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Uppdatering

Uppdatering trafikolycka, julaftonskvällen Luleå.

Bodenvägen, Pontusbadet, Luleå, Norrbottens län

Under julaftonskvällen inträffade en tragisk trafikolycka längs Bodenvägen, nedanför Pontusbadet i centrala Luleå. Två personfordon kolliderade och föraren av det ena fordonet avled, en kvinna i 30-års-åldern. Föraren av det andra fordonet blev initialt misstänkt för bland annat grovt vållande till annans död.

I den pågående utredningen har flera förhör genomförts. Ytterligare  förhör kommer att genomföras bland annat ett fördjupat förhör med den misstänkte yngre mannen.

Sedan olyckan har bland annat teknisk undersökning genomförts av de aktuella fordonen. Ytterligare teknisk utredning kommer att genomföras för att utröna och sammanställa fakta om vad som hänt vid olyckan. Detta beräknas vara klart tidigast om en månad.

Mer information om ärendet kommer inte att kunna lämnas innan dess. Förundersökningen leds av kammaråklagare Ulla-Karin Lindström, åklagarkammaren i Luleå.

Polisen Norrbotten