Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Järntorget, Örebro, Örebro län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering

Summering av den polisiära insatsen i anslutning till den allsvenska matchen mellan Örebro SK och Djurgårdens IF

Järntorget, Örebro, Örebro län

Summering av den polisiära insatsen i anslutning till den allsvenska matchen mellan Örebro SK och Djurgårdens IF

I god tid före matchstart hade en större grupp av ÖSK- medlemmar och supportrar samlats på Järntorget för att genomföra en marsch till arenan för att manifestera ÖSK:s 110-årsjubileum. I gruppen fanns bl.a. ett flertal barn i 10-årsåldern och uppåt.

Vid 13:10-tiden uppstod ett bråk med fyra personer inblandade i omedelbar närhet av "jubileumsgruppen" där många upplevde händelsen som mycket olustig.

En snabb insats av närvarande polis genomfördes varvid de fyra omhändertogs med stöd av polislagen för att förhindra brottslig gärning och återställa ordningen på platsen. De fyra fick tillbringa tiden, fram till matchens slut, i polisarrest. Anmälan angående misshandel har upprättats och utredningen får visa om någon av de inblandade har skadats i bråket/slagsmålet.

"Jubileumsmarschen" kunde därefter genomföras utan störningar.

Djurgårdssupportrarna som samlats i resturang Strömpis genomförde en marsch till arenan vilken genomfördes disciplinerat förutom några s.k. rökbengaler. Anmälan avseende brott mot ordningslagen är upprättad avseende detta.

Inne på arenan tändes några få rökbengaler på bortastå samt vid ett tillfälle ett flertal vanliga bengaler på hemmalagets ståplatsläktare. Även för dessa händelser har anmälan angående brott mot ordningslagen upprättats.

Utredningen får visa om någon kommer att kunna lagföras för dessa brott.

I det stora hela har de allra flesta supportrar skött sig mycket bra förutom det som relaterats ovan.