Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in God Vän, Yttersta, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Åldringsbrott

Polisen varnar för bedrägerier mot äldre.

God Vän, Yttersta, Östergötlands län

Under den senaste tiden har det polisanmälts många bedrägerier mot äldre där målsägaren blir uppringd och lurad att lämna över exempelvis smycken, värdesaker eller känsliga bankuppgifter till en medgärningsperson som kommer hem till denne.

Det är inte ovanligt att bedragaren uppger sig ringa från en myndighet, bank, eller företag som du uppges ha beställt en vara från. 

Polisen kan inte nog betona vikten av att aldrig lämna ifrån dig värdesaker eller bankuppgifter på uppmaning av någon annan. Seriösa aktörer, företag eller banker arbetar inte på det sättet, och skulle exempelvis aldrig be dig identifiera dig med bank-id eller lämna över koder till kontokort. 

Be någon i din familj eller en god vän att hjälpa dig om du blir uppringd eller kontaktad av någon som begär att få komma hem till dig.

Om du, eller någon i din närhet blivit utsatt för bedrägeri – kontakta då polisen direkt. Det är av yttersta vikt för att vi ska kunna förebygga brott samt lagföra de gärningspersoner som sysslar med den här typen av brott.