Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Barnhemsgatan, Högsta, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Larm Överfall

En person misstänkt för skadegörelse efter överfallslarm.

Barnhemsgatan, Högsta, Linköping, Östergötlands län

15.53 polisen fick ett överfallslarm från socialförvaltningen på Barnhemsgatan i Linköping.

Två polispatruller beordrades med högsta prioritet till Barnhemsgatan 2.

När polisen ringde till larmobjektet meddelade personalen att de hade en aggressiv man inne i lokalerna. Mannen slog sönder datorer.

15.57 polispatrullerna är på plats och påbörjar arbetet. Polisen söker efter den person som ska ha varit upphov till larmet.

16.21 polisen har avslutat spaningarna i närområdet utan att mannen påträffats. Det visar sig att mannen har slagit sönder datorer inne på socialkontoret. Polisen påbörjar en utredning om skadegörelse och en man i 30-årsåldern är misstänkt. Polisen har dokumenterat skadegörelsen. När polisen söker efter vittnen till skadegörelsen finns det ingen på platsen som står till förfogande för vittnesmål.

En viktig förutsättning för polisens utredning är att styrka skadegörelsen med bland annat vittnesmål. Personer som sett händelsen eller som har information att lämna ombeds vänligen att kontakta polisen på 114 14.

 

 

 

Polisen Östergötland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.