Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Brokindsleden, Åtvidabergsvägen, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Ordningslagen

Störande smällar nattetid i Linköping. Flera personer kontrollerade och misstänkta.

Brokindsleden, Åtvidabergsvägen, Linköping, Östergötlands län

Polisen har under gårdagskvällen troligen kommit närmare en lösning på den senaste tidens problem med höga smällar i Linköpings tätort nattetid.

Klockan 21.16 på onsdagskvällen fick en polispatrull syn på en personbil på Brokindsleden. Personbilen kan enligt iakttagelser ha använts vid de tillfällen då höga smällar hörts nattetid i Linköping den senaste tiden.

Polispatrullen stoppade och kontrollerade personbilen på Åtvidabergsvägen. I bilen satt två män, 19 och 23 år gamla. Husrannsakan genomfördes i det aktuella fordonet och polispatrullen påträffade ett antal så kallade bangers, pyroteknik som avger en mycket hög knall då de antänds.

De båda männen är nu misstänkta för att genom hänsynslöst beteende gjort sig skyldiga till brott mot ordningslagen och ofredande.

Polisen har även tidigare under veckan kontrollerat två pojkar i 16-årsåldern och då beslagtagit bangers. Samtliga misstänka är hemmahörande i Linköping.

Polisen har under den senaste tiden tagit emot ett stort antal telefonsamtal från irriterade och oroliga personer runt om i hela Linköping som hört och störts av smällarna nattetid.

Polisen Östergötland