Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Mjölby, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering

Polisen är under dagen på plats med ett flertal patruller på Mantorpstravet. Detta för att förebygga ett eventuellt brott.

Mjölby, Östergötlands län

Den senaste tiden har det kommit till polisens kännedom att Mantorpstravet skulle kunna utsättas för ett rånförsök idag lördag den 31 december. Uppgifterna är inte helt kontrollerade eller bekräftade men bedömningen är ändå att polisen behöver vara på plats i förebyggande syfte. Med de uppgifter polisen har är bedömningen att situationen är under kontroll och det finns ingen anledning till att man som besökare ska behöva känna oro.

 

Att förhindra att rånet ens påbörjas ligger högst i prioriteringsordningen vilket bland annat görs genom att kraftsamla och vara synliga i området. Polisens primära uppgift är att se till att brott inte begås, speciellt inte när man i förväg vet att ett brott kan vara på gång.

 

Insatsen kommer att pågå under hela dagen vilket kommer att synas med ett flertal patruller på plats.

 

Utöver den polisiära närvaron på travbanan har Polismyndigheten och Åklagarmyndigheten inlett en förundersökning rubricerad som förberedelse till grovt rån. I nuläget finns ingen misstänkt eller frihetsberövad.

 

Eventuella frågor från media hänvisas till presskommunikatör Tommy Thorngren, 010-566 75 26.

Polisen Östergötland