Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Vrinnevisjukhuset, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering

Uppdaterad. Polisen vill komma i kontakt med vittnen om en händelse på Vrinnevisjukhuset.

Vrinnevisjukhuset, Norrköping, Östergötlands län

13:41 Polisen fick ett larm om ett grovt brott som inträffat på Vrinnevisjukhuset. Ingen person har skadats fysiskt.

Just nu är det en pågående insats och polisen kan inte lämna fler detaljer just nu. I detta läge kan extern kommunikation påverka insatsen negativt. Stora resurser är involverade.

Polisen vill komma i kontakt med alla personer som har sett något av händelseförloppet. Befinner man sig i närheten av Vrinnevisjukhuset så kan man ta kontakt med poliser som befinner sig på plats.

Du kan även kontakta polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

Uppdatering 15:05 - sammanfattning av händelseförloppet:

Klockan 13:41 fick polisen ett skarpt överfallslarm från Vrinnevisjukhuset. Polisen fick snabbt vetskap om att det skulle röra sig om en fritagning från en Kriminalvårdstransport.

Två maskerade män, med skjutvapenliknande föremål, ska ha fritagit en man. Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen. De tre männen lämnade sedan platsen i en bil.

Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som vet bilens registreringsnummer eller signalement. 

Stora polisresurser involverades i ärendet. Brottsplatsen spärrades av.

Händelsen rubriceras som grovt främjande av flykt, grovt vapenbrott samt grovt hot mot tjänsteman. Ingen är gripen för brotten.

Uppdatering 19:56 - ingen ny information att delge

Polisen fortsätter att arbeta med ärendet. Polisen kan inte lämna någon ny information i detta nu, det är en pågående insats.

Återigen är det viktigt att poängtera vikten av vittnesmål. Tipsa polisen om ni har detaljer som kan hjälpa utredningen framåt. Låt polisen avgöra vad som är viktigt för utredningen eller inte. Små detaljer kan vara avgörande.

Uppdatering 22:15 - en person greps men har släppts efter åklagarbeslut

Under utredningens gång greps en person. Senare tog åklagare beslut om att personen inte längre skulle vara frihetsberövad. 

Utredningen pågår och polisinsatsen fortsätter.

Händelsen i media

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.