Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Ljuragatan, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån övrigt

Äldre kvinna rånad på plånbok, Ljuragatan, Norrköping.

Ljuragatan, Norrköping, Östergötlands län

Kl. 15:34 larmades ambulans och polis till Ljuragatan i Norrköping med anledning av ett ärende som initialt inkom som en fallolycka med en äldre kvinna.

Under larmsamtalets gång visade det sig att kvinnan, som är i 70-årsåldern, blivit slagen och ramlat när hon försökte freda sig mot två kvinnliga ficktjuvar som stulit kvinnans plånbok ur hennes handväska i samband med att hon skulle kliva av en spårvagn.

Målsäganden har berättat att hon skulle gå av spårvagnen när hon kände att någon tog tag i alternativt knuffade till henne, när hon vände sig om märkte hon att hennes väska öppnats och att en av två okända gärningskvinnor precis tillgripit hennes plånbok.

Målsäganden tog då tag i en av kvinnorna och bad henne och hennes kumpan att inte stjäla hennes sista pensionspengar, den andra kvinnan gav då målsäganden ett slag i ansiktet vilket ledde till att hon ramlade till marken och skadade sig. Därefter försvann de två kvinnorna från platsen med plånboken, innehållande bl.a. en summa kontanter.

Målsäganden fördes med ambulans till sjukhus, hennes eventuella skador är i skrivande stund okända.

De två gärningskvinnorna beskrivs som följer:

Nr 1: 30-35 årsåldern, "kraftigare" kroppsbyggnad, tjock röd jacka, kort "stylat" hår. Okänd etnicitet.

Nr 2: 18-årsåldern, axellångt svart hår. Okänd etnicitet.

Ärendet rubriceras som rån (motvärnsfallet), det finns i nuläget inga misstänkta i ärendet.

Polisen är angelägen att komma i kontakt med eventuella vittnen till händelsen samt övriga som kan lämna uppgifter som kan leda till att de två gärningskvinnorna kan identifieras och lagföras. Kontakta polisen på telefon 114 14.

Polisen Östergötland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.