Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Linköping, Norrköping, Lagerlunda, Skarphagen, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av händelser sedan klockan 22 i går kväll.

Linköping, Norrköping, Lagerlunda, Skarphagen, Östergötlands län

Polisen i Östergötlands län har hanterat ett 30-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. Två personer har gripits och två personer har omhändertagits för fylleri enligt Lob.

21.17 Misshandel, Linköping
Polisen kontaktades av sjukhuspersonal efter att en misshandlad kvinna kommit in, med synliga skador i ansiktet. Hon hade en man och barn med sig och man ville ha polis till platsen. Klockan 22.45 greps mannen, som är i 35-årsåldern, misstänkt för misshandel i relation och olaga hot. Han anhölls av åklagare klockan 00.51.

03.43 Stöld, Norrköping
En polispatrull skulle stoppa en bilist för kontroll i Lagerlunda, Norrköping, när föraren vägrade stanna. Ett förföljande inleddes där bilen som inte ville stanna bland annat körde mot rött ljus och i fel färdriktning. Klockan 03.56 tappade den efterföljande patrullen bilen i Skarphagen men hittade den bara minuter senare, övergiven vid en bensinstation. Den misstänkte föraren påträffades alldeles i närheten och kunde klockan 04.06 gripas misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri samt stöld, då man hittade misstänkt stöldgods i bilen. Den misstänkte är en man i 45-årsåldern.