Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Linköping, Tallboda, Borensberg, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Östergötland, Linköping, Tallboda, Borensberg, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 45 ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan. Tre ärenden som sticker ut från mängden:

23.30 I samband med ett polisingripande på en adress i södra delarna av Linköping, där polisen skulle hämta två personer som hade avvikit från behandlingshem, blev det tumult. Detta slutade med att en man i 20-årsåldern greps, misstänkt för våld mot tjänsteman, främjande av flykt och våldsamt motstånd. Gripandet hävdes under natten. Den gripne var inte en av de två personer som polisen sökte efter initialt.

23.42 Polisen fick samtal från en person som var orolig för en granne i Tallboda, Linköping. Alla lampor i bostaden var tända, vilket var mycket ovanligt för tidpunkten. Polis försökte få tag i mannen som bor på adressen, utan framgång. Polisen bröt sig in i bostaden och anträffade mannen liggandes på golvet, vid liv. Ambulans tillkallades och förde mannen till sjukhus.

04.02 Väktare kontaktade polisen efter att det hade gått ett inbrottslarm på en restaurang i Borensberg. En ruta var krossad. Polis kom dit. Ingen misstänkt fanns kvar och det fanns inga tydliga tecken på att någon hade varit inne i lokalen. En anmälan om skadegörelse upprättades.

Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.