Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Berga, Linköping, Söderköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Östergötland, Berga, Linköping, Söderköping, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat ett 40-tal ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan. Två ärenden som sticker ut från mängden:

23.30 Polis larmades till ett lägenhetsbråk i Berga, Linköping. Grannar hade hört ljud som tydde på att en man misshandlade en kvinna. När polisen knackade på dörren hoppade mannen ut från balkongen på tredje våningen och tog sig därifrån. Polisen sökte med hund en bit, men kunde inte hitta honom. Kvinnan var inte allvarligt skadad. Polisen skrev en anmälan om misshandel och ringa narkotikabrott (innehav) med mannen som misstänkt. Han är i 35-årsåldern.

23.55 Polisen fick samtal om att en kvinna hade blivit misshandlad av en man i en bostad i Söderköping. Kvinnan hade förts till sjukhus med ambulans, och vårdpersonal kontaktade polisen. Hon bedömdes inte vara allvarligt skadad. Mannen greps och under natten anhölls han efter beslut av åklagare, misstänkt för misshandel i relation.

I övrigt har polisen åkt på diverse larm som inte har lett till brottsmisstankar, hanterat berusade personer, bötfällt trafikanter, etc.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.