Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Ekholmen, Ekholmens Centrum, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning

Larm om misstänkt skottlossning i Ekholmen, Linköping.

Ekholmen, Ekholmens Centrum, Linköping, Östergötlands län

06:26 Polisen larmades till området Ekholmen i Linköping med anledning av en misstänkt skottlossning. Inringare hade hört minst en hög smäll som kunde uppfattas komma från skjutvapen. Flera polispatruller beordrades till området.

Flera polispatruller är just nu på plats i området för att arbeta med händelsen. Polisen har påbörjat en avspärrning av en misstänkt brottsplats. Händelsen ska ha inträffat utomhus.

Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om händelsen. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Uppdatering 07:08

Den misstänkta brottsplatsen är nu avspärrad. En person har avlidit. Anhöriga är inte underrättade. En förundersökning gällande mord har inletts, det finns ingen misstänkt för brottet.

Polisen vill komma i kontakt med personer som vet något om händelsen. Låt polisen avgöra vad som är viktigt eller inte, en liten detalj kan vara av stor vikt för utredningen. 

Uppdatering 08:02 

Kriminaltekniker ska till platsen för att göra en kriminalteknisk undersökning. Just nu arbetar polisen på plats med olika patruller som har olika specialkompetens. Hundpatrull finns på platsen och arbetar med spårsökning. Det finns ingen misstänkt för brottet.

Mediakontakt

Klockan 10:00 finns lokalpolisområdeschefen Ann-Christine Rehnström på plats vid Ekholmens centrum för fysiska intervjuer. Ingen föranmälan krävs.

09.53 Anhöriga till den avlidne har underrättas av polisen. Den avlidne är en man i 35-årsåldern.

Uppdatering 11:35

Polisen har anordnat en pressaktivitet i Ekholmen. Där berättade Ann-Christine Rehnström att polisen fortsätter att eftersöka tips.

- Vi vill ha in tips och iakttagelser gällande händelsen. Polisen efterfrågar tips gällande en mörk kombi som ska ha lämnat platsen vid 06:30-tiden, sa Rehnström under pressaktiviteten under fredagen.

Den avlidne mannen är känd av Linköpingspolisen sedan tidigare. Den avlidne mannen ska ha skottskador i både bröst och hals.

Ingen är gripen i ärendet.

12.40 den stora, yttre avspärrningen är nu borttagen eftersom den kriminaltekniska undersökningen av det området är slutförd.

Ingen är gripen.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.