Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Fågelsången, Åtvidaberg, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Uppdatering

Uppdatering om väpnat rån i Åtvidaberg. UPPDATERAT 16.15

Fågelsången, Åtvidaberg, Östergötlands län

10.30 Polisen har ännu inte gripit någon efter det väpnade rånet i Åtvidaberg under fredagseftermiddagen. Arbetet fortsätter med mycket hög intensitet, även om den mest aktiva sökinsatsen på vägarna runt Åtvidaberg har skalats ned, för att använda resurserna på mest effektiva sätt.

Nu pågår ett stort arbete med att analysera spår från de tre brottsplatserna (banken, den utbrunna bilen och den beskjutna polisbilen), att sammanställa och analysera uppgifter från förhör av bankpersonal och vittnen, samt sammanställa och analysera de filmer och bilder som polisen har fått från allmänheten. Avspärrningen utanför banken hävdes vid 19.45.

Mer information än vad som redan har lämnats om vad som skett på de tre brottsplatserna, kan inte ges i nuläget.

OBS! Polisen är fortsatt intresserad av allmänhetens hjälp. Ser man den bronsfärgade Peugeot (falskskyltad med registreringsnummer LAE283) som gärningspersonerna ska ha använt, eller andra fordon som står parkerade på ett avvikande sätt eller på annat vis kan sättas i samband med rånet, så bör man ringa polisen på 114 14 eller lämna tips på polisen.se.

Polisen önskar också vittnesuppgifter från tiden före rånet. Om någon har sett något som kan sättas i samband med rånet så bör man kontakta polisen. Det gäller bland annat området Fågelsången i Åtvidaberg där den utbrunna bilen hittades, men även andra platser där gärningspersonerna kan ha synts till, både under fredagen och tidigare.

Uppdatering 11.10, talesperson på plats i Åtvidaberg 13-14.

Polisen kommer att finnas på plats i Åtvidaberg under dagen för att jobba trygghetsskapande. Du hittar patrullerna i centrala delarna av Åtvidaberg om du har frågor eller vill komma in med tips efter gårdagens händelse.

Kommunpolis Pär Fridh finns tillgänglig för media mellan 13-14 idag lördag och kan svara på frågor om den delen av polisens arbete. Telefon 010-566 62 30.

Uppdatering 16.15

Ännu har ingen gripits för rånet. Polisen har under lördagen fortsatt ett intensivt arbete i två parallella spår, dels att få ytterligare klarhet i vad som hände på de tre brottsplatserna genom fysiska spår, uppgifter i förhör, och att sammanställa och analysera de bilder och filmer som polisen har fått från allmänheten. Och dels med att följa upp tips och andra uppgifter om var rånarna kan befinna sig. Polisen har stoppat och kontrollerat flera fordon, bland annat på E4 norrgående vid Påljungshage i Nyköping vid 14.30-tiden. Kontrollerna har inte lett till något gripande.

Den bronsfärgade Peugeot som rånarna ska ha flytt med har inte anträffats. Polisen har ett fortsatt behov av tips från allmänheten om fordon eller personer som kan sättas i samband med rånet. Även iakttagelser från tiden före rånet är av stort intresse.

Brottsrubriceringarna är i nuläget grovt rån och försök till mord (beskjutningen mot polispatrull).

Presstalespersonen har avslutat dagens arbete. En presstalesperson finns åter på plats söndag morgon vid 8-tiden.