Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Johannelund, Dina, Tannefors, Elin, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Våldtäkt

Uppdatering gällande den våldtäkt där polisen tidigare gått ut med en efterlysning efter busspassagerare. Nya uppgifter som kommit in ändrar vilken avgång som berörs.

Johannelund, Dina, Tannefors, Elin, Linköping, Östergötlands län

Vi har tidigare skrivit en text här den 11 augusti klockan 13.51 om en våldtäkt som anmäldes natten till i fredags. I den artikeln sökte vi efter resenärer på buss 11 mot Johannelund. Nya uppgifter som kommit fram i utredningen visar att vi sökt personer från fel avgång.

Bussen vi nu vet är aktuell är buss nummer 11 mot Johannelund, med avgångstid 21.05, från Resecentrum i Linköping. Om du varit ombord på den bussen ombeds du vända dig till polisen så att vi kan få dina uppgifter. Kontakta oss på telefon 114 14 eller besök något av våra polishus.

Vi är även intresserade av att få tag i personer som varit i området Tannefors vid den här tidpunkten. Bussen var framme vid Loftgatans busshållplats cirka 21.11 och vi jobbar efter teorin att brottet skett någon gång mellan 21.11-21.30. Har du sett något som skulle kunna hjälpa utredningen vidare, kontakta polisen.

Sedan i fredags har polisen bland annat hållit ytterligare förhör med ett flertal personer och sett över teknisk bevisning, exempelvis övervakningsfilmer. utredningen fortsätter då det fortsatt finns ytterligare utredningsåtgärder som behöver genomföras. Ingen person är eller har varit frihetsberövad i ärendet.

Tidigare artikel
https://polisen.se/Ostergotland/Aktuellt/Handelser/Ostergotland/2017-08-11-1351-Valdtakt-Linkoping/

Kontaktperson för media
Tommy Thorngren, pressansvarig region Öst. 010-566 75 26.

Förundersökningsledare är Elin Åkerberg på Åklagarkammaren Linköping.

Polisen Östergötland