Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Helsingborg, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation

Explosion i Helsingborg.

Helsingborg, Skåne län

En explosion har inträffat i en flerfamiljsfastighet i Helsingborg. Fastigheten har fått kraftiga skador i trapphuset. En person boende i fastigheten är förd med ambulans till sjukhus med allvarliga skador. Platsen är avspärrad, kriminaltekniker och Nationella Bombskyddet är beordrade till platsen.

07:02 Händelsen rubriceras som grov allmänfarlig ödeläggelse och grov misshandel. Huset är forsatt avspärrat av polis, och evakuering av de boende pågår. Polisens kriminaltekniker kommer att fortsätta den tekniska undersökningen av platsen under dagen.

09:29 Polis har under natten knackat dörr i området, och detta kommer man att fortsätta med under dagen. Polis kommer också att fotaptrullera i området, och den som har uppgifter att lämna, eller känner oro, är välkomna att kontakta dem. Utredningsarbetet kommer att fortsätta under dagen.

Polisen ser allvarligt på händelsen och är tacksamma för alla iakttagelser i och omkring den aktuella platsen under kvällen och natten. Dessa kan lämnas till Polisens växel via 114 14.

Den skadade personen är en kvinna. Enligt Region Skåne är hennes skador lindriga.  

Polisen Skåne