Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Helsingborg, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering

Polisen har hög närvaro i centrala Helsingborg under söndagen med anledning av fotbollsmatchen mellan Helsingborg IF och Hammarby.

Helsingborg, Skåne län

Polisen i region Syd har en särskilt uttagen polisinsats i samband med matchen  för att förebygga ordningsstörningar och ingripa mot eventuella brott.  Händelsenotisen uppdatera löpande. 

13:30 - Ett stort antal supportrar från respektive lag har samlats i centrala Helsingborg. Inga påtagliga ordningsstörningar har uppkommit och läget är betraktat som lugnt. Inom kort inleder supportrarna sin march mot arenan. 

13:37 - Marchen inleds. 

14:07 - Några enstaka bengaler har tänts, i övrigt har inga påtagliga ordningsstörningar rapporterats i samband med marchen hittills. 

14:20 - Strax efter 14-tiden har de supportrarna som marcherat i samlad trupp anlänt till arenan. 

15:02 - Matchen kunde börja enligt utsatt tid kl 15. Några bengaler tändes på läktaren strax därefter, vilket gjorde att matchen fick avbrytas en kort stund på grund av rökutveckling. 

16:10 - Ett tiotal bengaler har tänts på läktaren och en flagga har brunnit. 

16:50 - Matchen är slut. 

18.45: Polisen har nu avslutat kommenderingen och summerar insatsen:
Dagen har varit relativt lugn med mindre ordningsstörningar.
En handfull personer har omhändertagits, enligt polislagens trettonde paragraf, på grund av användning av bangers och bengaler. Några har identifierats för brott och kommer att utredas. Eventuella brott på läktaren kommer att utredas i efterhand.
Någon har också omhändertagits på grund av berusning.