Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Strängnäs, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation

Detonation

Strängnäs, Södermanlands län

Klockan 01.18 inkommer samtal om en detonation mot en fastighet i Strängnäs. I fastigheten som är en enplansvilla fanns flera personer i olika åldrar. I samband med händelsen har skador på villans fönster uppstått.  Samtliga målsägande är förda till sjukhus för observation.  Ärendet är rubricerat som försök till mord. Brottsutredningsåtgärder pågår och platsen är avspärrad i avvaktan på en teknisk undersökning som kommer att genomföras på platsen i närtid. I nuläget finns ingen misstänkt för brottet.

05.30 bombtekniker från nationella bombskyddet och kriminaltekniker från polisregion öst är nu på platsen och påbörjar undersökningen inom det avspärrade området.

06.55 polisen har inte några uppgifter om att någon ska vara allvarligt skadad i samband med händelsen. Avspärrningen utomhus är nu hävd efter att bomb- och kriminaltekniker genomfört utomhusdelen av undersökningen.

07.40 polisen kommenterar fortfarande inte hur många personer som har drabbats av händelsen. Polisen har i nuläget fått in uppgifter som stärker misstankarna om att det rör sig om ett brott och inte en olyckshändelse. Brottsrubriceringen är fortfarande försök till mord men den kan komma att ändras beroende på den fortsatta utredningen. Arbetet med den fortsatta undersökningen av bomb- och kriminaltekniker fortsätter.

Polisen behöver allmänhetens hjälp med att skapa bilden av vad det är som har hänt. Personer som har gjort iakttagelser av misstänkta personer eller fordon i Finningeområdet / södra delen av Strängnäs ombeds att kontakta polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida. All information kan vara av stort värde.

09.00 den kriminaltekniska undersökningen på brottsplatsen är nu slutförd. Nu återstår sammanställning av vad som förekommit i undersökningen samt analys av prover.

12.30 förundersökningen leds fortfarande av polisen och presstalesperson för utredningen nås på ordinarie pressnummer 010-56 923 66 fram till klockan 22.00

13.30 efter den kriminaltekniska undersökningen i huset kan polisen inte finna något stöd för att det ska ha skett en detonation /explosion som nämndes initialt. Däremot har ett föremål kastats in i huset. Det föremålet är anträffat och omhändertaget för en kriminalteknisk analys. Brottsrubriceringen är fortfarande försök till mord.

Händelsen i media