Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Årby, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning

Larm om höga smällar i Årby.

Årby, Eskilstuna, Södermanlands län

21.03 Polisen fick samtal om höga smällar i Årby. Polisen skickade flera polispatruller till platsen.

Polispatrullerna på plats kunde konstatera att ingen person fanns skadad på platsen. Polisen arbetade också med att identifiera och prata med vittnen på platsen.

Ett par rutor på en fastighet var trasiga, eventuellt från skottlossning. En yta utanför pizzerian i Årby spärrades av.

21.30 Polisen har konstaterat att det har skett en skottlossning med skarpt vapen, och att fönsterrutorna har gått sönder på grund av detta. Polisen har inte anträffat någon skadad person. Rättsläget just nu är grovt vapenbrott. 

21.45 De fönsterrutor som är trasiga är inte på markplan, utan ovanför pizzerian. Polisen fortsätter att prata med personer på platsen.

22.20 Ärendet är i nuläget rubricerat som försök till mord. Det finns uppgifter om att skottlossningen kan ha varit riktad mot person. Rubricering kan ändras under utredningens gång. 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.