Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Årby, Årbygatan, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning

Misstänkt mordförsök i Årby, Eskilstuna

Årby, Årbygatan, Eskilstuna, Södermanlands län

15:32 Polisen larmades av flera inringare om misstänkt skottlossning i Årby, Eskilstuna. Vi åkte dit med olika resurser och kunde konstatera att det fanns en skadad person i närheten av fotbollsplanerna på Årbygatan.

Polisen säkrade brottsplatsen och ambulans kunde skickas fram. Skadeläget är i nuläget oklart.

Platsen är nu avspärrad och rättsläget är försök till mord.

Tjänsteman i beredskap inom länsstyrelsen, regionen samt kommunen är också larmade.

Polisen pratar nu med vittnen och söker spår efter en eller flera gärningspersoner. Har du gjort egna iakttagelser bör du kontakta en polis på plats.

16:50 Brottsoffret är en man i 20-årsåldern.

18:00 Arbetet fortsätter med olika resurser på och omkring brottsplatsen bland annat med polishundar. Vidare fortsätter vittnesförhören. 

Polisens presstjänst har ingen ny uppdatering av skadeläget. Vi är fortsatt intresserade av olika iakttagelser. Det kommer att finnas en del synliga resurser i området för att verka trygghetsskapande.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.